Bükki Batyus Barangolás 2020

Virtuális teljesítménytúra

Ideje: 2020. október 1-31.

Szervező: Herperger Anita 

Rendező: Kárpát Egyesület, Eger

A BÜKKI BATYUS BARANGOLÁS a Bükkben megrendezésre kerülő virtuális teljesítménytúra. A teljesítménytúrán a kötelező ellenőrzőpontok egymás után történő érintésével, megadott szintidőn belül kell teljesíteni az adott távokat. A virtuális teljesítménytúra túrázó és futó kategóriában 2020. október 1-31. között GeoGoval teljesíthető.

TÁVOK

Az egyéni erőnléthez, felkészültséghez igazodó távválasztás a túrázó felelőssége!

További információ a távokkal kapcsolatban az egyes távok oldalain olvasható.

NEVEZÉS

A BÜKKI BATYUS BARANGOLÁS virtuális teljesítménytúra nevezés nélkül GeoGoval teljesíthető. 

Teljesítési információk

A teljesítés okostelefonnal, GeoGo alkalmazással történik. A GeoGo fut a böngészőben, így nem szükséges applikációt letölteni. A teljesítéshez nem feltétel a mobilinternet, GPS helymeghatározással offline is igazolhatjuk az ellenőrzőpontokat, azonban a túra adatainak letöltéséhez és a teljesítés feltöltéséhez szükséges internet. Az online teljesítés előnye, hogy a Teljesítők és a GeoGo oldalon élőben követhető. Felhívjuk a figyelmet, hogy a lemerült mobiltelefon miatti ellenőrzőpont kihagyás utólag nem pótolható, más igazolást nem fogadunk el, a teljesítés sikertelen lesz!

Bővebb információ a teljesítés lépéseiről, technikai információk: https://geogo.hu/info

A túrák adatai, indítása a távok oldalain hamarosan elérhető.

A túra nevezés nélkül teljesíthető, a teljesítői listánk a GeoGo teljesítői listák alapján automatikusan megjeleníti a BBB teljesítéseket is. A teljesítéseket közzétesszük a Facebook és Instagram oldalunkon is, melyhez várjuk a fotókat, beszámolókat a herperger.anita@gmail.com email címre. 

DÍJAZÁS: emailben igényelhető a túra névre szóló emléklapja elektronikus formában

A teljesítők között 2020. november 2-án kisorsolunk 5 VIP meghívót a 2021-es Eger Csillaga Teljesítménytúrára.

Nem szükséges előre megadni, hogy futóként vagy túrázóként kívánod teljesíteni, ugyanis a GeoGo alkalmazás automatikusan futóként regisztrálja a min. 6 km/h átlagsebességgel teljesítőket. A túra szintidejét a szintkülönbséget és a célközönséget is figyelembe véve mi határoztuk meg.

KÖTELEZŐ ÉS AJÁNLOTT FELSZERELÉS

Kötelező felszerelés: pohár vagy kulacs, min. 0,5 liter folyadék,  Cartographia Bükk turistatérkép (29) térkép vagy gps, mobiltelefon

Ajánlott felszerelés: 30 km-es távon lámpa, túrázásra alkalmas lábbeli és ruházat, aprópénz


RÉSZVÉTELI SZABÁLYOK

 • A túrán mindenki a saját felelősségére indul!
 • A távok kizárólag gyalogosan, túrázva vagy futva teljesíthetők, külső segítség, egyéb közlekedési eszköz igénybevétele azonnali kizárást von maga után!
 • A kijelölt turistautakról letérni, illetve lezárt területre bemenni szigorúan tilos, a teljesítménytúráról való azonnali kizárást von magával!
 • 14 év alatti személy a túrán csak felnőtt kísérővel vehet részt! 14-18 év közötti személy írásbeli szülői engedéllyel felnőtt kísérő nélkül is részt vehet a túrán.
 • A túra rossz időjárási körülmények esetén is megrendezésre kerül. Előre nem látható, extrém időjárási viszonyok esetén, a túrázók testi épségének védelme érdekében a túra új időpontban kerül megrendezésre. Az útvonalmódosítás jogát fenntartjuk!
 • A túrán kábítószer vagy alkohol befolyása alatt álló személy nem vehet részt.
 • Felhívjuk a figyelmet, hogy a távokon nincs végig szalaggal történő jelölés, a tájékozódás a turistajelzések alapján történik!
 • A túra nem futóverseny, de futóbarát rendezvény, ezért kérjük, hogy az induló futók és túrázók egymás haladását nem gátolva, toleránsan viseltessenek egymás sporttevényesége iránt!
 • Amennyiben valaki sérülés/kimerültség miatt feladja a túrát, akkor azonnal értesítse a szervezőket az itinerben található telefonszámokon.
 • A résztvevő hozzájárul, hogy a rendezők az adatait nyilvántartsák és azokat statisztikák készítéséhez felhasználják, illetve az egyesület/túra honlapján és közösségi oldalain megjeleníthessék. A rendezők kijelentik, hogy a személyes adatokat harmadik fél számára nem adják ki!
 • A résztvevő hozzájárul, hogy a rendezvényen készült fotókon, videókon szerepeljen, illetve az egyesület/túra honlapján és közösségi oldalain azokat megjeleníthessék.
 • Kiemelten felhívjuk a figyelmet az érintett védett természeti területek és értékek megőrzésére és az ide vonatkozó szabályok, előírások betartására, valamint arra, hogy a vadon élő állatok zavarása, a növények, állatok, ásványok és kőzetek gyűjtése, károsítása tilos!
 • A túrán szemetelni tilos, kérjük, hogy az útközben keletkezett hulladékot az ellenőrzőpontokon kihelyezett zsákokba, illetve a településeken található hulladékgyűjtőbe szíveskedjen mindenki kidobni!

Ellenőrzőpontok

 • A szervezők által leírt útvonal és az ellenőrzőpontok megadott sorrendben történő felkeresése kötelező!
 • Az ellenőrzőpontok GeoGo érintőpontok, a helyszínen pontellenőr nem lesz, a szintidő beosztása egyéni erőnlétnek megfelelően történik.

A túra teljesített

 • Ha az igazolás minden ellenőrzőponton megtörtént, valamint a túrázó annak a távnak a meghatározott szintidején belül érkezik a célba, melyen a regisztráció után elrajtolt.

A túra NEM teljesített

 • Ellenőrzőpont kihagyása esetén.
 • Szintidő túllépése esetén.
 • Ha a túrázó nem tartja be a részvételi szabályzatban foglaltakat.