Bükki Batyus Barangolás

A teljesítménytúrát 2024-ben nem rendezzük meg, Ötpróbás instant túraként teljesíthető!

Szervező: Herperger Anita 

Teljesítménytúra rendező: Kárpát Egyesület, Eger

A BÜKKI BATYUS BARANGOLÁS a Bükkben megrendezésre kerülő  teljesítménytúra, melynek 15 és 30 km-es távja az Ötpróba - Maradj Fitten programban instant túraként is teljesíthető. A teljesítménytúrán a kötelező ellenőrzőpontok egymás után történő érintésével, megadott szintidőn belül kell teljesíteni az adott távokat. 

A teljesítménytúra hagyományos jellegű, tehát önálló tájékozódást kíván, a rajtban nem adunk sem térképet, sem leírást. Útközben nincsenek pontellenőrök, szúróbélyegző/matrica/felírás igazolja az áthaladást. A rajt/célban elektronikus időmérés történik. A túra önellátó, útközben nincs frissítés, de a célban uzsonnával várunk. 

TÁVOK

Az egyéni erőnléthez, felkészültséghez igazodó távválasztás a túrázó felelőssége!

További információ a távokkal kapcsolatban az egyes távok oldalain olvasható.

NEVEZÉS

A BÜKKI BATYUS BARANGOLÁS teljesítménytúrán kizárólag előre benevezett és a nevezési díjat befizetett személy vehet részt! Helyszíni nevezés nincs!

Nevezés megnyitása: -

Nevezési díj befizetése:

Számlaszám: 11739009-20233312 OTP Bank Nyrt. (Kárpát Egyesület Eger)

IBAN: HU89117390092023331200000000

Az OTP Bank SWIFT kódja: OTPVHUHB

Székhelye: 1051 Budapest, Nádor utca 16.

Közlemény: pl. Hegyiné Völgyi Gyöngyvirág ECS20A

Nevezési díj befizetési határideje a nevezést követő 5 napon belül, de legkésőbb a nevezés lezárásáig.

Felhívjuk a figyelmet, hogy csoportos nevezés nincs, minden induló számára külön nevezést szükséges elküldeni! Egy személy egyszerre csak egy nevezést tarthat fent. A nevezési díjat be nem fizetett személyek emlékeztető után törlésre kerülnek a listáról, a megüresedő helyekre új nevezést fogadunk!

Létszámlimit: -

Nevezési díj minden távra: -

Díjazás: kézzel rajzolt emléklap, kitűző

A távok nevezési díj tartalmazza a szervezés költségeit, továbbá minden résztvevőnek kézzel rajzolt emléklapot, kitűzőt, a célban limonádét/teát és menzás uzsonnát: vaj, laktózmentes vaj, margarin, Piros Arany, zsír, hagyma, fehér és teljes kiőrlésű kenyér, gyümölcs, édesség. A menzás uzsonna önkiszolgáló. Az ellenőrzőpontokon nincs frissítés, a túra önellátó!

Lemondás és a nevezés átadása: - 

Lemondást kizárólag a főszervező számára küldött e-mailben fogadunk el a herperger.anita@gmail.com címen!

A túra rajtunk kívülálló okokból történő törlése esetén a nevezési díjat visszautaljuk. 

KÖTELEZŐ ÉS AJÁNLOTT FELSZERELÉS

Kötelező felszerelés: pohár vagy kulacs, min. 0,5 liter folyadék,  Cartographia Bükk turistatérkép (29) térkép vagy gps, mobiltelefon

Ajánlott felszerelés: 30 km-es távon lámpa, túrázásra alkalmas lábbeli és ruházat, aprópénz


RÉSZVÉTELI SZABÁLYOK

 • A túrán mindenki a saját felelősségére indul!
 • A távok kizárólag gyalogosan, túrázva vagy futva teljesíthetők, külső segítség, egyéb közlekedési eszköz igénybevétele azonnali kizárást von maga után!
 • A kijelölt turistautakról letérni, illetve lezárt területre bemenni szigorúan tilos, a teljesítménytúráról való azonnali kizárást von magával!
 • 14 év alatti személy a túrán csak felnőtt kísérővel vehet részt! Felnőtt kísérő csak a túrára benevezett, nevezési díjat befizett személy lehet! 14-18 év közötti személy írásbeli szülői engedéllyel felnőtt kísérő nélkül is részt vehet a túrán.
 • A túra rossz időjárási körülmények esetén is megrendezésre kerül. Előre nem látható, extrém időjárási viszonyok esetén, a túrázók testi épségének védelme érdekében a túra új időpontban kerül megrendezésre. Az útvonalmódosítás jogát fenntartjuk!
 • A túrán kábítószer vagy alkohol befolyása alatt álló személy nem vehet részt.
 • Felhívjuk a figyelmet, hogy a távokon nincs végig szalaggal történő jelölés, a tájékozódás a turistajelzések alapján történik!
 • A túra nem futóverseny, de futóbarát rendezvény, ezért kérjük, hogy az induló futók és túrázók egymás haladását nem gátolva, toleránsan viseltessenek egymás sporttevényesége iránt!
 • Amennyiben valaki sérülés/kimerültség miatt feladja a túrát, akkor azonnal értesítse a szervezőket az itinerben található telefonszámokon.
 • A résztvevő hozzájárul, hogy a rendezők az adatait nyilvántartsák és azokat statisztikák készítéséhez felhasználják, illetve az egyesület/túra honlapján és közösségi oldalain megjeleníthessék. A rendezők kijelentik, hogy a személyes adatokat harmadik fél számára nem adják ki!
 • A résztvevő hozzájárul, hogy a rendezvényen készült fotókon, videókon szerepeljen, illetve az egyesület/túra honlapján és közösségi oldalain azokat megjeleníthessék.
 • Kiemelten felhívjuk a figyelmet az érintett védett természeti területek és értékek megőrzésére és az ide vonatkozó szabályok, előírások betartására, valamint arra, hogy a vadon élő állatok zavarása, a növények, állatok, ásványok és kőzetek gyűjtése, károsítása tilos!
 • A túrán szemetelni tilos, kérjük, hogy az útközben keletkezett hulladékot az ellenőrzőpontokon kihelyezett zsákokba, illetve a településeken található hulladékgyűjtőbe szíveskedjen mindenki kidobni!

Ellenőrzőpontok

 • A szervezők által leírt útvonal és az ellenőrzőpontok megadott sorrendben történő felkeresése kötelező!

A túra teljesített

 • Ha az igazolás minden ellenőrzőponton megtörtént, valamint a túrázó annak a távnak a meghatározott szintidején belül érkezik a célba, melyen a regisztráció után elrajtolt.

A túra NEM teljesített

 • Ellenőrzőpont kihagyása esetén.
 • Szintidő túllépése esetén.
 • Ha a túrázó nem tartja be a részvételi szabályzatban foglaltakat.


© 2016 Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!