Nagy-Eged hegyi közösségi körözések

Közösségi túra/futás

Időpontok:

2020. június 14. (vasárnap)

2020. szeptember 13. (vasárnap)

Tavasszal és ősszel ingyenes közösségi túrát/futást tartunk a Nagy-Egedi Tanösvény környékén, mely beszámítható a Nagy-Eged Túra Kupába is. A közösségi megmozdulás alkalmával ugyanazon útvonalon, egyéni tempóban több kört tesznek meg a résztvevők (min. 2 max. 10 kört). A teljesítendő útvonal nagyrészt jelzetlen ösvényen halad, jelzések híján szalagokkal kijelöljük (1 kör kb. 3 km 290 m+).

Rendező: Kárpát Egyesület Eger 

Szervező: Herperger Anita 

Rajt/cél helye: A hegy lábánál a Nagy-Egedi Tanösvény útvonalának elején a piros jelzés kereszteződésénél. (Megközelíthető autóval a Vécseyvölgy utca felől a Csomós-tanyánál történő parkolással, majd gyalog tovább a földúton.) 

Rajt: 8:00-14:00 óra között bármikor elindulhatsz, figyelembe véve a 18:00 órai zárást

Teljesítés: Nem vezetett túra, a kijelölt útvonalon egyénileg teljesítendő!

Teljesíthető körök:

2 kör (kb. 6 km 580 m+)

3 kör (kb. 9 km 870 m+)

5 kör (kb. 15 km 1450 m+)

10 kör (kb. 30 km 2900 m+)

Szintidő: nincs szigorúan vett szintidő, de a lenti ellenőrzőpont legkésőbb 18:00 óráig tart nyitva

Ellenőrzés: lent minden körben felírjuk az induló egyéni azonosítóját (kupázók esetében a Nagy-Eged Túra Kupa azonosítót), fent pedig pecsétes ellenőrzéssel történik (használható a QR kód is, de ilyenkor egyszerűbb a pecsét)

Frissítés: Frissítőasztal kihelyezését, felügyeletét vállaljuk a lenti ellenőrzőponton, de mindenki önállóan gondoskodik a saját energiapótlásáról (egy kis ropogtatnivalót azért viszünk nektek). 

Kötelező felszerelés: mobiltelefon, saját igény szerint energiapótlás

Díjazás: emléklap