Eger Csillaga Teljesítménytúra 2020

Ideje: 2020. augusztus 15. (szombat)

Túraközpont: Felsőtárkány, tópart

Főszervező: Herperger Anita

Rendező: Kárpát Egyesület, Eger

Az EGER CSILLAGA a Bükkben megrendezésre kerülő teljesítménytúra. A teljesítménytúrán a kötelező ellenőrzőpontok egymás után történő érintésével, megadott szintidőn belül kell teljesíteni az adott távokat. 

TÁVOK

Az egyéni erőnléthez, felkészültséghez igazodó távválasztás a túrázó felelőssége!

 • EGER CSILLAGA 60 (57,13 km 2126 m+ szint): Nehéz túra, jól felkészült, edzett teljesítménytúrázóknak, terepfutóknak ajánlott! 
 • EGER CSILLAGA 40 (38,3 km 1391 m+ szint): Nehéz túra, felkészült, edzett túrázóknak, terepfutóknak ajánlott! 
 • EGER CSILLAGA 20 (17,35 km 598 m+ szint): Közepesen nehéz túra, felkészült túrázóknak, terepfutóknak ajánlott! 

További információ a távokkal kapcsolatban a Távok oldalon olvasható.


NEVEZÉS

Az EGER CSILLAGA teljesítménytúrán kizárólag előre benevezett és a nevezési díjat befizetett személy vehet részt! Helyszíni nevezés nincs! 

Nevezés megnyitása várhatóan: 2020. július 12. 20:00 óra

Nevezés lezárása: A létszámlimit elérését követően vagy legkésőbb 2020. augusztus 9. 20:00 óra 

Nevezési díj befizetése:

Számlaszám: 11739009-20233312 OTP Bank Nyrt. (Kárpát Egyesület Eger)

IBAN: HU89117390092023331200000000

Az OTP Bank SWIFT kódja: OTPVHUHB 

Székhelye: 1051 Budapest, Nádor utca 16.  

Közlemény: pl. Szippancs Virág ECS20A

Nevezési díj befizetési határideje a nevezést követő 10 napon belül, de legkésőbb a létszámlimit elérését követő munkanapon, illetve a nevezés lezárásáig.

Felhívjuk a figyelmet, hogy csoportos nevezés nincs, minden induló számára külön nevezést szükséges elküldeni! Egy személy egyszerre csak egy nevezést tarthat fent. A létszámlimitek elérését követően a nevezést lezárjuk, a nevezési díjat be nem fizetett személyek emlékeztető után törlésre kerülnek a listáról, a megüresedő helyeket várólistáról töltjük fel! 

Létszámlimit: 350 fő

 • 20 km: 200 fő
 • 40 km: 100 fő
 • 60 km: 50 fő

Nevezési díjak:

"A" frissítő rajtcsomaggal:

ECS 20A: 2000,- Ft/fő

ECS 40A: 3000,- Ft/fő

ECS 60A: 4000,- Ft/fő

"B" frissítőcsomag nélkül:

ECS 20B: 1500,- Ft

ECS 40B: 1500,- Ft

ECS 60B: 1500,- Ft 

Díjazás: emléklap, fa jelvény 

A túrát bármely okból nem teljesítő sporttársak emléklapot kapnak. Akik nem kérnek emléklapot, a célban legyenek kedvesek jelezni a kitöltés előtt.

A 20, 40, 60 km-es távok "A" nevezési díja tartalmazza a szervezést, minden résztvevőnek emléklapot, fa jelvényt, frissítő rajtcsomagban italt, energiapótlást, valamint a célban limonádét, ropogtatnivalót. A "B" nevezési díj tartalmazza a szervezést, minden résztvevőnek emléklapot, fa jelvényt, a célban limonádét és ropogtatnivalót. A nevezési lapon megjelölhető vegetáriánus, vegán, glutén- és laktózmentes, egyéb ételérzékeny frissítés iránti igény.  

Lemondás és a nevezés átadása 2020. augusztus 9-ig lehetséges, 2020. augusztus 9-től új nevezésre, a nevezés átruházására nincs lehetőség. Lemondás esetén a nevezési díjat 2020. augusztus 9-ig 500,- Ft kezelési költség levonásával utaljuk vissza. 

Lemondást kizárólag a főszervező számára küldött e-mailben fogadunk el a herperger.anita@gmail.com címen! 

A túra rajtunk kívülálló okokból történő törlése esetén a nevezési díjat visszautaljuk, vagy átcsoportosítjuk a 2021-es Eger Csillaga Teljesítménytúrára. 

2020-ban nem lehetséges a póló rendelés, köszönjük a megértéseteket!


ELEKTRONIKUS IDŐMÉRÉS

Elektronikus időmérés történik minden távon. Beérkezés után az eredmények a célban követhetők, az eredménylista az egyes távok szintidejének letelte után válik véglegessé. 
Az ellenőrzőpontokon az itinerbe pecsételés történik. 


KÖTELEZŐ ÉS AJÁNLOTT FELSZERELÉS

Kötelező felszerelés: pohár vagy kulacs (poharat nem biztosítunk a túrán), min. 0,5 liter folyadék, egyéni energiapótlás, a nevezéskor megadott számon elérhető mobiltelefon, 40 és 60 km-es távokon toll, filctoll vagy bélyegzőpárna

Ajánlott felszerelés: Cartographia Bükk turistatérkép (29) vagy gps, 60 km-es távon lámpa, túrázásra alkalmas lábbeli és ruházat, pénz, 


RÉSZVÉTELI SZABÁLYOK


 • A túrán mindenki a saját felelősségére indul!
 • A távok kizárólag gyalogosan, túrázva vagy futva teljesíthetők, külső segítség, egyéb közlekedési eszköz igénybevétele azonnali kizárást von maga után!
 • A kijelölt turistautakról letérni, illetve lezárt területre bemenni szigorúan tilos, a teljesítménytúráról való azonnali kizárást von magával!
 • 14 év alatti személy a túrán csak felnőtt kísérővel vehet részt! 14-18 év közötti személy írásbeli szülői engedéllyel felnőtt kísérő nélkül is részt vehet a túrán.
 • A túra rossz időjárási körülmények esetén is megrendezésre kerül. Előre nem látható, extrém időjárási viszonyok és a vírusveszély miatti korlátozások esetén, a túrázók testi épségének és egészségének védelme érdekében a túra új időpontban kerül megrendezésre. Az útvonalmódosítás jogát fenntartjuk!
 • A túrán kábítószer vagy alkohol befolyása alatt álló személy nem vehet részt.
 • Felhívjuk a figyelmet, hogy a távokon nincs végig szalaggal történő jelölés, a tájékozódás a turistajelzések alapján történik!
 • A túra nem futóverseny, de futóbarát rendezvény, ezért kérjük, hogy az induló futók és túrázók egymás haladását nem gátolva, toleránsan viseltessenek egymás sporttevényesége iránt!
 • Amennyiben valaki sérülés/kimerültség miatt feladja a túrát, azt lehetőleg ellenőrzőponton jelentse be. Ha ez nem lehetséges, akkor azonnal értesítse a szervezőket az itinerben található telefonszámokon.
 • A résztvevő hozzájárul, hogy a rendezők az adatait nyilvántartsák és azokat statisztikák készítéséhez felhasználják, illetve az egyesület/túra honlapján és közösségi oldalain megjeleníthessék. A rendezők kijelentik, hogy a személyes adatokat harmadik fél számára nem adják ki!
 • A résztvevő hozzájárul, hogy a rendezvényen készült fotókon, videókon szerepeljen, illetve az egyesület/túra honlapján és közösségi oldalain azokat megjeleníthessék.
 • Kiemelten felhívjuk a figyelmet az érintett védett természeti területek és értékek megőrzésére és az ide vonatkozó szabályok, előírások betartására, valamint arra, hogy a vadon élő állatok zavarása, a növények, állatok, ásványok és kőzetek gyűjtése, károsítása tilos!
 • A túrán szemetelni tilos, kérjük, hogy az útközben keletkezett hulladékot az ellenőrzőpontokon kihelyezett zsákokba, illetve a településeken található hulladékgyűjtőbe szíveskedjen mindenki kidobni!


Ellenőrzőpontok, távmódosítás

 • A szervezők által leírt útvonal és az ellenőrzőpontok megadott sorrendben történő felkeresése kötelező!
 • Az ellenőrzőpontok csak és kizárólag az itinerben megadott időben vannak nyitva, ennek időtartama kedvez a futóknak és túrázóknak egyaránt, de aki hamarabb vagy később érkezik, nem talál pontőrt a helyszínen. A sietés és késés miatti pecséthiányt nem tudjuk figyelembe venni!
 • A távok kötelező útvonalán bárhol kijelölhetünk titkos ellenőrzőpontokat, melyet előre nem adunk meg. Titkos ellenőrzőpont lehet pecsételő személy és/vagy jól látható helyre kihelyezett zsírkréta/matrica/szúróbélyegző.
 • Az ellenőrzőpont kihagyással járó rövidítés, illetve a regisztrált távtól rövidebb távon történő teljesítés feladásnak minősül!
 • Távmódosítás nem lehetséges, tehát a regisztrációnál nincs lehetőség másik távot választani, illetve túra közben egyik távról a másik távra történő áttérés feladásnak minősül, nem teljesített távot jelent!

A túra teljesített

 • Ha az igazolás minden ellenőrzőponton megtörtént, és az igazolófüzetben az összes ellenőrzőpont pecsétje/aláírása szerepel, valamint a túrázó annak a távnak a meghatározott szintidején belül érkezik a célba, melyen a regisztráció után elrajtolt.

A túra NEM teljesített

 • Ellenőrzőpont kihagyása esetén, vagyis ha a túrázó önhibájából nem szerzett pecsétet/aláírást valamelyik ellenőrzőponton. 
 • Ha a túrázó nem annak a távnak a meghatározott szintidején belül érkezik célba, melyen elrajtolt.
 • Ha a túrázó nem azon a távon érkezik célba, melyre regisztrált.
 • Ha a túrázó nem tartja be a részvételi szabályzatban foglaltakat.