Ideje: 2024. szeptember 7. (szombat)

Túraközpont: Felsőtárkány, Kárpát Túraközpont (3324 Felsőtárkány, Fő út 204.)

Főszervező: Herperger Anita

Rendező: Kárpát Egyesület, Eger

Az EGER CSILLAGA a Bükkben megrendezésre kerülő teljesítménytúra. A teljesítménytúrán a kötelező ellenőrzőpontok egymás után történő érintésével, megadott szintidőn belül kell teljesíteni az adott távokat. Térképet és útvonalleírást évek óta nem nyomtatunk, az adatok, leírások elektronikusan elérhetők az oldalunkon, szorgalmazzuk a saját térkép/gps használatát. 

TÁVOK

Az egyéni erőnléthez, felkészültséghez igazodó távválasztás a túrázó felelőssége!

 • EGER CSILLAGA 55: Nehéz túra, jól felkészült, edzett teljesítménytúrázóknak, terepfutóknak ajánlott! 
 • EGER CSILLAGA 25: Közepesen nehéz túra, felkészült túrázóknak, terepfutóknak ajánlott!
 • EGER CSILLAGA 15: Közepesen nehéz túra, felkészült túrázóknak, terepfutóknak ajánlott! 

További információ a távok oldalaink olvasható.


NEVEZÉS

Nevezés megnyitása: 2024. augusztus 4. (vasárnap) 20:00 óra

Nevezés lezárása: 2024. szeptember 2. (hétfő) 20:00 óra

Nevezési díj befizetése:

Számlaszám: 11739009-20233312 OTP Bank Nyrt. (Kárpát Egyesület Eger)

IBAN: HU89117390092023331200000000

Az OTP Bank SWIFT kódja: OTPVHUHB 

Székhelye: 1051 Budapest, Nádor utca 16.  

Közlemény: pl. Baktató Őzike ECS25

Nevezési díj befizetési határideje a nevezést követő 5 napon belül, de legkésőbb a létszámlimit elérését követő munkanapon, illetve a nevezés lezárásáig.

Felhívjuk a figyelmet, hogy csoportos nevezés nincs, minden induló számára külön nevezést szükséges elküldeni! Egy személy egyszerre csak egy nevezést tarthat fent. A létszámlimitek elérését követően a nevezést lezárjuk, a nevezési díjat be nem fizetett személyek emlékeztető után törlésre kerülnek a listáról, a megüresedő helyekre új nevezést fogadunk! 

Létszámlimit: 300 fő

Nevezési díj:

15 és 25 km-es távra: 3000,- Ft

55 km-es távra: 3500,- Ft

Díjazás: emléklap, gravírozott fa jelvény vagy hűtőmágnes

A távok nevezési díja tartalmazza: minden résztvevőnek kézzel rajzolt emléklapot, gravírozott fa jelvényt/hűtőmágnest, útközben frissítést (gyümölcs, müzli, keksz, zsíros/margarinos kenyér), a célban limonádét és menzás uzsonnát és a szervezés költségeit. Az menzás uzsonna önkiszolgáló.

Lemondás és a nevezés átadása: 2024. szeptember 2. (hétfő)

Lemondást, nevezés átadását kizárólag a főszervező számára küldött e-mailben fogadunk el a herperger.anita@gmail.com címen! A határidőt követően a nevezési díj visszautalására nincs lehetőség. 

A túra rajtunk kívülálló okokból történő törlése esetén a nevezési díjat visszautaljuk, vagy átcsoportosítjuk a 2025-es Eger Csillaga Teljesítménytúrára. 


ELEKTRONIKUS IDŐMÉRÉS

Elektronikus időmérés a Bobtrail Timing rendszerével történik minden távon. Beérkezés után az eredmények a célban követhetők, az eredménylista az egyes távok szintidejének letelte és az adatok ellenőrzése után válik véglegessé. A végleges eredménylista a honlapunkra kerül fel. 
Az ellenőrzőpontokon pecsételés történik vagy szúróbélyegző/matrica található. 


KÖTELEZŐ ÉS AJÁNLOTT FELSZERELÉS

Kötelező felszerelés: pohár vagy kulacs (poharat nem biztosítunk a túrán), min. 1 liter folyadék, egyéni energiapótlás, a nevezéskor megadott számon elérhető mobiltelefon, 55 km-es távon: filctoll vagy bélyegzőpárna a Bükk 900-as pecséthez

Ajánlott felszerelés: Cartographia Bükk turistatérkép (29) vagy gps, 55 km-es távon lámpa, túrázásra alkalmas lábbeli és ruházat, pénz


RÉSZVÉTELI SZABÁLYOK


 • A túrán mindenki a saját felelősségére indul!
 • A távok kizárólag gyalogosan, túrázva vagy futva teljesíthetők, külső segítség, egyéb közlekedési eszköz igénybevétele azonnali kizárást von maga után!
 • A kijelölt turistautakról letérni, illetve lezárt területre bemenni szigorúan tilos, a teljesítménytúráról való azonnali kizárást von magával!
 • 14 év alatti gyermek a túrán csak felnőtt kísérővel vehet részt! A felnőtt kísérő csak a túrára benevezett, nevezési díjat befizetett személy lehet! 14-18 év közötti fiatal írásbeli szülői engedéllyel felnőtt kísérő nélkül is részt vehet a túrán.
 • A túra rossz időjárási körülmények esetén is megrendezésre kerül. Előre nem látható, extrém időjárási viszonyok és vírusveszély miatti korlátozások esetén, a túrázók testi épségének és egészségének védelme érdekében a túra új időpontban kerül megrendezésre. Az útvonalmódosítás jogát fenntartjuk!
 • A túrán kábítószer vagy alkohol befolyása alatt álló személy nem vehet részt.
 • Felhívjuk a figyelmet, hogy a távokon nincs végig szalaggal történő jelölés, a tájékozódás a turistajelzések alapján történik!
 • A túra nem futóverseny, de futókat is örömmel fogadó rendezvény, ezért kérjük, hogy az induló futók és túrázók egymás haladását nem gátolva, toleránsan viseltessenek egymás sporttevényesége iránt!
 • A túra kutya- és cicabarát rendezvény. 
 • Amennyiben valaki sérülés/kimerültség miatt feladja a túrát, azt lehetőleg ellenőrzőponton jelentse be. Ha ez nem lehetséges, akkor azonnal értesítse a szervezőket az itinerben található telefonszámokon.
 • A résztvevő hozzájárul, hogy a rendezők az adatait nyilvántartsák és azokat statisztikák készítéséhez felhasználják, illetve az egyesület/túra honlapján és közösségi oldalain megjeleníthessék. A rendezők kijelentik, hogy a személyes adatokat harmadik fél számára nem adják ki!
 • A résztvevő hozzájárul, hogy a rendezvényen készült fotókon, videókon szerepeljen, illetve az egyesület/túra honlapján és közösségi oldalain azokat megjeleníthessék.
 • Kiemelten felhívjuk a figyelmet az érintett védett természeti területek és értékek megőrzésére és az ide vonatkozó szabályok, előírások betartására, valamint arra, hogy a vadon élő állatok zavarása, a növények, állatok, ásványok és kőzetek gyűjtése, károsítása tilos!
 • A túrán szemetelni tilos, kérjük, hogy az útközben keletkezett hulladékot az ellenőrzőpontokon kihelyezett zsákokba, illetve a településeken található hulladékgyűjtőbe szíveskedjen mindenki kidobni!


Ellenőrzőpontok, távmódosítás

 • A szervezők által leírt útvonal és az ellenőrzőpontok megadott sorrendben történő felkeresése kötelező!
 • Az ellenőrzőpontok csak és kizárólag az itinerben megadott időben vannak nyitva, ennek időtartama kedvez a futóknak és túrázóknak egyaránt, de aki hamarabb vagy később érkezik, nem talál pontőrt a helyszínen. A sietés és késés miatti pecséthiányt nem tudjuk figyelembe venni!
 • A távok kötelező útvonalán bárhol kijelölhetünk titkos ellenőrzőpontokat, melyet előre nem adunk meg. Titkos ellenőrzőpont lehet pecsételő személy és/vagy jól látható helyre kihelyezett matrica/szúróbélyegző.
 • Az ellenőrzőpont kihagyással járó rövidítés, illetve a regisztrált távtól rövidebb távon történő teljesítés feladásnak minősül!
 • Távmódosítás a nevezés lezárásáig lehetséges! A túrát megelőző napokban és a rajtban nincs lehetőség másik távot választani, illetve túra közben egyik távról a másik távra történő áttérés feladásnak minősül, nem teljesített távot jelent!

A túra teljesített

 • Ha az igazolás minden ellenőrzőponton megtörtént, és az igazolófüzetben az összes ellenőrzőpont pecsétje/aláírása szerepel, valamint a túrázó annak a távnak a meghatározott szintidején belül érkezik a célba, melyen a regisztráció után elrajtolt.

A túra NEM teljesített

 • Ellenőrzőpont kihagyása esetén, vagyis ha a túrázó önhibájából nem szerzett pecsétet/aláírást valamelyik ellenőrzőponton. 
 • Ha a túrázó nem annak a távnak a meghatározott szintidején belül érkezik célba, melyen elrajtolt. 
 • Ha a túrázó nem azon a távon érkezik célba, melyre regisztrált.
 • Ha a túrázó nem tartja be a részvételi szabályzatban foglaltakat.
© 2016 Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!