Bükki Batyus Barangolás 15

Táv: 13,06 km
Szint: 567 m+
Szintidő: 5 óra

Rajt/cél: Felsőtárkány, Kárpát Túraközpont (3324 Felsőtárkány, Fő út 204.)

Rajtidő: 2019. október 19. (szombat) 9:00-10:00 óra

Regisztráció, menetlevelek, frissítés átvétele: 2019. október 19. (szombat) 8:30-9:45 óra

Útvonal: Felsőtárkány, Kárpát Túraközpont - Nagy-Herc-föld - Felsőtárkányi tó - Kő-közi tanösvény - Kőbánya-orom - Barát-réti tanösvény - Vasbánya-tető - Kövesdi kilátóhely - Felső-Kuklya-nyereg - Felsőtárkány, Kárpát Túraközpont

Közepesen nehéz túra, felkészült túrázóknak, terepfutóknak ajánlott! A túrán való részvételhez elengedhetetlen a térképolvasási készség és a turistajelzések alapján történő alapszintű tájékozódási képesség. Hagyományos jellegű teljesítménytúra, menetlevélben csak útvonaladatok szerepelnek, mellé itinert (térképrészlet és útvonalleírás) nem adunk! A megadott útvonal kötelező, az útvonal követése saját térképpel/gps készülékkel történik.

Ellenőrzőpontok: Az ellenőrzőpontokon nincs pontellenőr, felírókód/matrica/szúróbélyegző/kérdésre válasz stb. szolgálják az ellenőrzést.

1. ep. Kőbánya-orom 4,2 km

2. ep. Novaji lápa (S és S+ kereszteződés) 5,8 km

3. ep. Kövesdi kilátóhely 9,3 km

4. ep. Dolomitbánya feletti kilátóhely 10,7 km

Frissítés: A túrán frissítőcsomagot adunk a rajtban, melyet mindenki a saját batyujában visz. Környezetünk védelme érdekében nem "zacskózunk", kérjük, hogy a saját táskátokban tároljátok! Tartalma a 15 km-es távon: 1 doboz gyümölcslé, 1 Rocky Rice szelet, 1 téli fagyi, 1 alma, 1 csomag ropi

Egyéni frissítési lehetőség: Felsőtárkány (bolt, kocsma, büfé) 

Kötelező felszerelés: térkép vagy gps, pohár vagy kulacs, toll/filctoll, mobiltelefon

Időmérés: A távon elektronikus időmérés történik a rajt/célban, az ellenőrzőpontokon kódfelírással /matricával igazoljuk az áthaladást.

Díjazás: emléklap, kitűző