Távok

Felhívjuk a figyelmet, hogy a távok szintideje rövidült! 

Az Eger Csillaga az elmúlt másfél évtizedben a régió kedvelt teljesítménytúrája lett, ahová iskolás csoportok, baráti társaságok, környékbeli túrázók évről évre visszatértek. Az utóbbi időszakban több átalakuláson ment keresztül a rendezvény. A Kárpát Túraközpont létrejöttével Egerből Felsőtárkányba került áthelyezésre, amely az útvonalak megváltoztatását is magával vonta.

A túrán résztvevők az ország minden részéből és a terepsportok minden szegmenséből érkeznek. Megfordulnak nálunk a természetjáró, teljesítménytúrázó, tájékozódási túrázó, terepfutó, tájfutó és a triatlonista sporttársak egyaránt. A teljesítménytúránk célja a Bükk túraútvonalainak megismertetése a túratársakkal, egészséges életmódra és a rendszeres testmozgás szükségességére, a természet szépségeire való figyelemfelhívás, a természetben űzhető szabadidő sportok megismertetése, a családi szabadidős sporttevékenységekre való ösztönzés. A szervezők természetjárók, teljesítménytúrázók és terepfutók, így kiemelten fontosnak tartjuk a természetjárás, a túrasport, és az egészséges életmód népszerűsítését.Egyaránt támogatjuk a hagyományos és modern eszközökkel történő túrázást, mind a térképpel, mind pedig a GPS készülékkel való tájékozódást. Célunk, hogy a résztvevők minél többet élvezhessenek a csodálatos bükki kilátásból, továbbá a felnövekvő generáció számára a turistajelzések alapján történő tájékozódás megismertetése, valamint a hagyományos és modern eszközök használatának elsajátítása a túrázásban.
Felsőtárkányt nem véletlenül nevezik a Bükk kapujának. Valódi hegyvidéki település, barátságos, rendkívül vendégszerető lakókkal. Számos turistaút indul innen a hegység belsejébe, mintegy felfűzve a természeti gyönyörűségeket. Túráink útvonalát úgy választottuk meg, hogy bemutathassuk az elmúlt években sok-sok szorgoskodással - az Egererdő és a BNP segítségével - rendbe tett bükki menedékházakat is.
JÓ TÚRÁZÁST, SZÉP IDŐT ÉS SIKERES TELJESÍTÉST KÍVÁN:A RENDEZŐSÉG