A teljesítménytúra napján az ingyenes instant túra nem teljesíthető, de aznap a GeoGoval történő teljesítést is elfogadjuk, melyet a regisztrációkor kérünk jelezni!  

Bükki Batyus Barangolás 30

Táv: 32,71 km
Szint: 1350 m+
Túrázó szintidő: 9 óra
Futó szintidő: 5 óra 30 perc

Útvonal: Felsőtárkány, Kárpát Túraközpont - Királyszék - Bél-kő - Őr-kő - Cserepes-kői-barlang - Toldi-kapu - Kecskor-hegyese - Stimecz-ház - Varróház - Felsőtárkányi-tó - Vár-hegyi tanösvény - Nagy-Hercz-föld -  Felsőtárkány, Kárpát Túraközpont

Közepesen nehéz túra, felkészült túrázóknak, terepfutóknak ajánlott! A túrán való részvételhez elengedhetetlen a térképolvasási készség és a turistajelzések alapján történő alapszintű tájékozódási képesség. A megadott útvonal kötelező, az útvonal követése saját térképpel/gps készülékkel történik. 

A teljesítménytúra hagyományos jellegű, tehát önálló tájékozódást kíván, a rajtban nem adunk sem térképet, sem leírást. Útközben nincsenek pontellenőrök, szúróbélyegző/felírás igazolja az áthaladást. A rajt/célban elektronikus időmérés történik. Batyus túra, tehát önellátó, útközben nincs frissítés, de a célban uzsonnával várunk.

Ellenőrzőpontok: a teljesítménytúrán szúróbélyegző/felírás igazolja az áthaladást, az intstant túrán az érintés GeoGoval történik

1. ep. Bél-kő 11,3 km (kérdésre válasz)

2. ep. Őr-kő 14 km (Bükk szirtjei kód)

3. ep. Cserepes-kői-barlang 16,2 km (OKT bélyegző)

4. ep. Stimecz-ház 23,6 km (kérdésre válasz)

5. ep. Varróház 26,8 km (szúróbélyegző)


Frissítés: önellátó, célban uzsonna

Egyéni frissítési lehetőség: Felsőtárkány (bolt, kocsma, büfé)

Kötelező felszerelés: térkép vagy gps, pohár vagy kulacs, toll, filctoll/bélyegzőpárna, mobiltelefon

Időmérés: A teljesítménytúrán elektronikus időmérés történik, az instant túrán a GeoGo rendszeren keresztül mérjük az időt.

Teljesítménytúra díjazás: emléklap, kitűző

Instant túra díjazás: elektronikus emléklap igényelhető

Teljesítés indítása: BBB30