Bükki Batyus Barangolás 30

Táv: 28,93 km
Szint: 1144 m+
Szintidő: 8 óra
Nevezési díj: 1200,- Ft

Rajt/cél: Felsőtárkány, Kárpát Túraközpont (3324 Felsőtárkány, Fő út 204.)

Rajtidő: 2019. október 19. (szombat) 8:00-9:30 óra

Regisztráció, menetlevél, frissítés átvétele: 2019. október 19. (szombat) 7:45-9:15 óra

Útvonal: Felsőtárkány, Kárpát Túraközpont - Nagy-Herc-föld - Felsőtárkányi tó - Kő-közi tanösvény - Kőbánya-orom - Barát-réti tanösvény - Tárkányi-orom - Völgyfő-ház - Ódorvár - Odvas-bükk - Völgyfő-ház - Oldal-völgy - Bujdosó-kő - Nagy-Orom - Felsőtárkány, Kárpát Túraközpont

Közepesen nehéz túra, felkészült túrázóknak, terepfutóknak ajánlott! A túrán való részvételhez elengedhetetlen a térképolvasási készség és a turistajelzések alapján történő alapszintű tájékozódási képesség. Hagyományos jellegű teljesítménytúra, menetlevélben csak útvonaladatok szerepelnek, mellé itinert (térképrészlet és útvonalleírás) nem adunk! A megadott útvonal kötelező, az útvonal követése saját térképpel/gps készülékkel történik. 

Ellenőrzőpontok: Az ellenőrzőpontokon nincs pontellenőr, felírókód/matrica/szúróbélyegző/kérdésre válasz stb. szolgálják az ellenőrzést.

1. ep. Kőbánya-orom 4,2 km

2. ep. Völgyfő-ház 11 km

3. ep. Ódorvár 12,8 km

4. ep. Völgyfő-ház 19,3 km

5. ep. Bujdosó-kő 22,4 km

6. ep. Z jelzés 25,9 km

Frissítés: A túrán frissítőcsomagot adunk a rajtban, melyet mindenki a saját batyujában visz. Környezetünk védelme érdekében nem "zacskózunk", kérjük, hogy a saját táskátokban tároljátok! Tartalma a 30 km-es távon: 1 doboz gyümölcslé, 1 db alma, 1 Rocky Rice szelet, 1 csoki, 1 szelet müzli, 1 csomag ropi 

Egyéni frissítési lehetőség: Felsőtárkány (bolt, kocsma, büfé), Szent Erzsébet- forrás

Kötelező felszerelés: térkép vagy gps, pohár vagy kulacs, toll/filctoll, mobiltelefon

Időmérés: A távon elektronikus időmérés történik a rajt/célban, az ellenőrzőpontokon kódfelírással/matricával igazoljuk az áthaladást.

Díjazás: emléklap, kitűző