Nagy-Eged iTúra 

A Nagy-Eged iTúra GeoGo alkalmazással teljesíthető, Egerből induló instant körtúra, mely legalább egyszer érinti a Nagy-Eged hegy csúcsát. A túra több távon teljesíthető, melyek megválasztásánál arra törekedtünk, hogy a gyakorlottabb túrázók és futók, a környéken kirándulni vágyó természetjárók, és a családos túrázók is egyaránt megtalálják a számukra megfelelőt. A távok körét a jövőben tervezzük tovább bővíteni. 

Teljesítési információk

A teljesítés okostelefonnal, GeoGo alkalmazással történik. A GeoGo fut a böngészőben, így nem szükséges applikációt letölteni. A teljesítéshez nem feltétel a mobilinternet, GPS helymeghatározással offline is igazolhatjuk az ellenőrzőpontokat, azonban a túra adatainak letöltéséhez és a teljesítés feltöltéséhez szükséges internet. Az online teljesítés előnye, hogy a Teljesítők és a GeoGo oldalon élőben követhető. Felhívjuk a figyelmet, hogy a lemerült mobiltelefon miatti ellenőrzőpont kihagyás utólag nem pótolható, más igazolást nem fogadunk el, a teljesítés sikertelen lesz!

Bővebb információ a teljesítés lépéseiről, technikai információk: https://geogo.hu/info

A túrák adatai, indítása a távok oldalain érhető el.

A túra nevezés nélkül teljesíthető, a teljesítői listánk a GeoGo teljesítői listák alapján automatikusan megjeleníti a Nagy-Eged iTúra teljesítéseket.

Nem szükséges előre megadni, hogy futóként vagy túrázóként kívánod teljesíteni, ugyanis a GeoGo alkalmazás automatikusan futóként regisztrálja a min. 6 km/h átlagsebességgel teljesítőket. A túra szintidejét a szintkülönbséget és a célközönséget is figyelembe véve mi határoztuk meg.


Díjazás

Ha kértek díjazást és előre jelzitek emailben vagy telefonon az indulási szándékotokat, lehetőségünk szerint várunk Titeket a díjjal a célban!  

Sikeres teljesítés esetén igényelhető 100 km-es távon egyedi mészkőkép és fakocka, 50 km-es távon fakocka, 25 km-es távokon egyedi fa érem9 és 4 km-es távokon fa jelvény, 4 km-es távon gyermek kitűző.

Díjazás igénylése itt

Árak:

Fakocka: hamarosan

Fa érem: 2500,- Ft

Fa jelvény: 1000,- Ft 

Gyermek kitűző: 300,- Ft 

Díjazás átvétele: egyeztetés szerint

A GeoGo regisztrációval nem rendelkező, díjazást igénylő 14 éven aluli gyermek teljesítését családi/csoportos teljesítés esetén a sikeres teljesítő szülő/pedagógus jelezheti felénk az űrlapon.    

A GeoGo programban a sikeres teljesítést követően a teljesítői listáról ingyenes oklevél tölthető le. 

Egyéb információ

  • Több túrázó (pl. család vagy csoport) egy okostelefonnal is teljesítheti, a GeoGo oldalon a teljesítés a családtagoknak, sporttársaknak is jóváírható a túrát követően. 
  • Felhívjuk a figyelmet, hogy a túra teljesen önellátó, a 4, 9 és 25 km-es útvonalakon nincs működő forrás! Mindig találunk az évszaknak megfelelően vadszedret, kökényt, csipkebogyót, vadalmát stb.
  • A túra teljesítése a kupázók számára érintés(ek)nek számít a Nagy-Eged Túra Kupában.

Javasolt felszerelés

  • mobiltelefon
  • min. 1 liter folyadék
  • egyéni szükséglet szerinti energiapótlás
  • powerbank
  • izolációs fólia
  • időjárásnak megfelelő túra/futó ruházat és lábbeli

Bővebb információ a távokkal és teljesítés indításával kapcsolatban a távok oldalain érhető el.

Nagy-Eged iTúra 4

Táv: 3,65 km

Szint: 278 m+

Túrázó szintidő: 3

Futó szintidő: 35 perc

A Nagy-Eged iTúra 4 km-es családi távja GeoGo alkalmazással teljesíthető, Eger, Csomós tanyától induló instant körtúra, mely érinti a Nagy-Eged hegy csúcsát. 

Nagy-Eged iTúra 50

Táv: 49,09 km

Szint: 2325 m+

Túrázó szintidő: 15 óra

Futó szintidő: 8 óra

A Nagy-Eged iTúra 50 km-es távja GeoGo alkalmazással teljesíthető, Eger, Egervár vasúti megállóhelytől, Felsőtárkányi tótól, vagy Várkútról induló instant körtúra, mely kétszer érinti a Nagy-Eged hegy csúcsát. 

Nagy-Eged iTúra 9

Táv: 9,17 km

Szint: 435 m+

Túrázó szintidő: 4 óra

Futó szintidő: 1 óra 30 perc

A Nagy-Eged iTúra 9 km-es távja GeoGo alkalmazással teljesíthető, Eger, Egervár vasúti megállóhelytől induló instant körtúra, mely érinti a Nagy-Eged hegy csúcsát. 

Nagy-Eged iTúra 25

Táv: 24,71 km

Szint: 1123 m+

Túrázó szintidő: 7 óra

Futó szintidő: 4 óra

A Nagy-Eged iTúra 25 km-es távja GeoGo alkalmazással teljesíthető, Eger, Egervár vasúti megállóhelytől induló instant körtúra, mely kétszer érinti a Nagy-Eged hegy csúcsát. 

Nagy-Eged iTúra 100

Táv: 99,7 km

Szint: 4303 m+

Túrázó szintidő: 25 óra

Futó szintidő: 16 óra 30 perc

A Nagy-Eged iTúra 100 km-es távja GeoGo alkalmazással teljesíthető, Eger, Egervár vasúti megállóhelytől, vagy Felsőtárkányból, Várkútról, Síkfőkútról induló instant körtúra, mely kétszer érinti a Nagy-Eged hegy csúcsát.