Közösségi Bükki Batyus Barangolás

közösségi terepfutás

Ideje: hamarosan

Rajt/cél: Kárpát Túraközpont (3324 Felsőtárkány, Fő út 204.)

Csoportos indulás: 10:00 óra

Szervező: Herperger Anita 

Rendező: Kárpát Egyesület, Eger

A BÜKKI BATYUS BARANGOLÁS 15 km-es távján közösségi terepfutást szervezünk. 

A közösségi terepfutás önálló tájékozódást kíván, a rajtban nem adunk sem térképet, sem leírást, útközben nincsenek pontellenőrök, nincs időmérés. Önellátó, útközben nincs frissítés, de a célban uzsonnával várunk.

Táv: BBB 15 (13,02 km 565 m+ szint) 

NEVEZÉS

A BÜKKI BATYUS BARANGOLÁS közösségi terepfutáson mindenkit szívesen látunk a létszámlimit erejéig. Regisztráció a helyszínen.

Létszámlimit: 30 fő

A közösségi rendezvényen való részvétel ingyenes.

Díjazás: emléklap, kézzel készített érem 

Frissítés a célban: ovis tea, zsíros kenyér, lila hagyma 

KÖTELEZŐ ÉS AJÁNLOTT FELSZERELÉS

Kötelező felszerelés: pohár vagy kulacs, min. 0,5 liter folyadék

Ajánlott felszerelés: Cartographia Bükk turistatérkép (29) térkép vagy gps, mobiltelefon, túrázásra alkalmas lábbeli és ruházat, aprópénz


RÉSZVÉTELI SZABÁLYOK

 • A túrán mindenki a saját felelősségére indul!
 • A távok kizárólag gyalogosan, túrázva vagy futva teljesíthetők, külső segítség, egyéb közlekedési eszköz igénybevétele azonnali kizárást von maga után!
 • A kijelölt turistautakról letérni, illetve lezárt területre bemenni szigorúan tilos, a teljesítménytúráról való azonnali kizárást von magával!
 • 14 év alatti személy a túrán csak felnőtt kísérővel vehet részt! 14-18 év közötti személy írásbeli szülői engedéllyel felnőtt kísérő nélkül is részt vehet a túrán.
 • A túra rossz időjárási körülmények esetén is megrendezésre kerül. Előre nem látható, extrém időjárási viszonyok esetén, a túrázók testi épségének védelme érdekében a túra új időpontban kerül megrendezésre. Az útvonalmódosítás jogát fenntartjuk!
 • A túrán kábítószer vagy alkohol befolyása alatt álló személy nem vehet részt.
 • Felhívjuk a figyelmet, hogy a távokon nincs végig szalaggal történő jelölés, a tájékozódás a turistajelzések alapján történik!
 • A túra nem futóverseny, de futóbarát rendezvény, ezért kérjük, hogy az induló futók és túrázók egymás haladását nem gátolva, toleránsan viseltessenek egymás sporttevényesége iránt!
 • Amennyiben valaki sérülés/kimerültség miatt feladja a túrát, akkor azonnal értesítse a szervezőket. 
 • A résztvevő hozzájárul, hogy a rendezők az adatait nyilvántartsák és azokat statisztikák készítéséhez felhasználják, illetve az egyesület/túra honlapján és közösségi oldalain megjeleníthessék. A rendezők kijelentik, hogy a személyes adatokat harmadik fél számára nem adják ki!
 • A résztvevő hozzájárul, hogy a rendezvényen készült fotókon, videókon szerepeljen, illetve az egyesület/túra honlapján és közösségi oldalain azokat megjeleníthessék.
 • Kiemelten felhívjuk a figyelmet az érintett védett természeti területek és értékek megőrzésére és az ide vonatkozó szabályok, előírások betartására, valamint arra, hogy a vadon élő állatok zavarása, a növények, állatok, ásványok és kőzetek gyűjtése, károsítása tilos!
 • A túrán szemetelni tilos, kérjük, hogy az útközben keletkezett hulladékot az ellenőrzőpontokon kihelyezett zsákokba, illetve a településeken található hulladékgyűjtőbe szíveskedjen mindenki kidobni!